top of page
Пошук
  • dynysnatasha

«День цивільного захисту»

     Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, сьогодні, 24 квітня 2024 року у Свалявській гімназії №1 відбувся  День цивільного захисту.

     Учні та педагогічний колектив закладу удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

      На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники 1-9 класів розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах, провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». 

        Після цього була проведена навчальна евакуація на випадок пожежі в закладі освіти. Спочатку була оголошена навчальна тривога, після чого учням та працівникам потрібно було швидко залишити приміщення гімназії та зібратись на загальношкільну лінійку. Під керівництвом своїх наставників учні організовано залишили приміщення. До проведення Дня цивільного захисту долучилися головний фахівець ВЦЗ Мукачівського РУ ГУ ДСНС України у Закарпатській області Антон Тарасов,  головний інспектор ВЗНС Мукачівського РУ ГУ ДСНС України у Закарпатській області Євген Шперик, головний державний інспектор управління інспекційної діяльності у Закарпатській області  Державної служби з питань праці Олег Соломко та працівників Державної пожежно-рятувальної частини № 12 м. Сваляви, які  продемонстрували різні види гасіння вогню. Діти із захопленням спостерігали за демонстрацією спецтехніки, спорядження,  засобів пожежогасіння, зацікавлено слухали розповідь рятувальників про першочергові дії при виникненні пожежі, як врятувати життя собі та іншим.

        На завершення Дня цивільного захисту в Актовій залі  було проведено практикум з надання першої долікарської допомоги під керівництвом вчителя біології Попович Людмили Олександрівни.

      При підбитті підсумків Дня цивільного захисту директор гімназії Левко Мирослава Василівна зазначила, що мету проведення заходу було досягнуто. Практичні заняття пройшли чітко й скоординовано, працівники і учні гімназії усвідомили потребу та важливість завдань цивільного захисту, адже кожен із нас має бути готовим до будь-яких непередбачуваних ситуацій, особливо – в такий неспокійний для країни час.

    Подібні уроки активно сприяють розвитку обізнаності учнів, а також викликають у них неабиякий інтерес, що, безумовно, являє собою ефективну методику викладання такої необхідної інформації, як основи цивільного захисту!

     Ми щиро вдячні працівникам пожежної частини №12 та залученим фахівцям за допомогу у проведенні Дня цивільного захисту та на майбутнє розраховуємо на таку ж плідну співпрацю!

 











































157 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page